Dwars door het ongemak

Toen ik net deze quote las, dacht ik ‘ja!! dit is zoooo waar! Dit is precies wat ik momenteel aan het meemaken ben!’

Zo werd ik vorige week gebeld met de vraag of ik een dagtraining wil geven bij een coach opleidingsinstituut. Hadden ze me dat een jaar geleden gevraagd, dan had ik waarschijnlijk nee gezegd, of in ieder geval heel hard getwijfeld en de prestatiedruk door mijn lijf voelen razen. En niet omdat ik de kennis niet heb of het niet zou kunnen..

Maar nu, nu stond ik met een big smile te luisteren naar de wensen, stelde vragen en mijn lijf was vol energie en vertrouwen. Ik zag de training zo aan me verschijnen.

Daadkracht

Ik voelde plots zo sterk hoe ik het afgelopen jaar, de afgelopen maanden, weken en dagen aan het DOEN ben geslagen, aan het ONTDEKKEN…aan het CREËREN.
Ik ben niet aan het presteren, ik streef geen perfectie na, ik streef op dit moment daadkracht na. Waarmaken En ja, dit gaat gepaard met vallen & opstaan, met zenuwen, afleiding en onzekerheden. Maar ik begin. Ik doe!

Zo geef ik sinds een tijdje online programma’s met wekelijks een live webinar. Ik ben er gewoon mee begonnen, met een 100% lerende instelling! Hoe heerlijk voelt dat. Mijn hoogtijdagen van perfectionistische lijken voorbij. En daar ben ik zo niet rouwig om!

Dwars door het ongemak

Er zijn tientallen dingen die ik de afgelopen anderhalf jaar voor het eerst heb gedaan en ondertussen alweer voor de tweede of 20ste of zelfs 100ste keer. Dingen die ik altijd uitstelde omdat ik geen tijd had, nog niet goed genoeg was, het misschien nog niet zeker wist en vast tal van andere zekerheden die ik dacht nodig te hebben alvorens in actie te komen. Maar nu ging, en ga, ik dwars door het ongemak. (Volgens mij ook een mooie remedie voor uitstelgedrag). Die zenuwen en onzekerheden zijn geen drempels meer. Ze horen erbij. Ze horen bij mijn groeiproces!

Op naar de volgende drempel!

Dankzij die vraag en mijn fysieke en mentale reactie, besefte ik me hoeveel zelfvertrouwen en (zelf)kennis mij dit alles, dit wél doen, heeft gebracht en wat voor mogelijkheden ik hier vervolgens mee creëer! Ik zeg niet dat het appeltje eitje is, en het gaat zeker niet vanzelf, maar met deze wijsheid op zak, kijk ik uit naar de volgende drempel!

Welk ongemak houdt jou tegen? Welke beren zie jij op de weg? Ik hoor het graag, misschien kan ik je op weg helpen.